2008.10.16. 16:53| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Bocsi.. tudom ez most elkésett egy picit, de hát akármilyen unalmasan is telnek itthon a napjaim, néha nekem sincs időm vagy kedvem mindenre. Most épp egyik se volt. Na de lássuk mi fogyott kedden!

Alapvetően egy pezsgőkoktélos napot tartottunk, megspékelve női nevű ellenségünkkel barátunkkal.

Akár azt is mondhatnám, hogy ehhez aztán tényleg nem kell semmilyen tehetség, bárki nyugodtan elkészítheti otthon, amennyiben rendelkezik a szükséges szirupokkal (mimosa esetén még azzal se kell).

Kir Royale

1 cl Créme de Cassis (feketeribizli)
száraz pezsgő


Mimosa

1 rész narancslé
1 rész száraz pezsgő


Mindkét koktél esetében a vendég poharába készül az itóka egyből, mivel semmi keverés nem szükséges. A likőrt, vagy a narancslevet a pohár aljába töltjük, majd egyszerűen felöntjük pezsgővel. Már fogyaszthatjuk is. Egyszerű, olcsó, és mégsem egy szimpla száraz pezsgő hölgyeim!

Testarossa

2 cl eper likőr
száraz pezsgő

Bellini

2 cl barack likőr
száraz pezsgő

A különbség csupán annyi, hogy keverőpohárba töltjük a hozzávalókat a jégre, majd bárkanállal óvatosan összekeverjük. Szűrő segítségével töltjük a vendégpohárba. Díszíteni is lehet ezeket a koktélokat természetesen, de nem szokás. Igényesebb ínyencek készítsék inkább az adott gyümölcs felturmixolásával nyert püréből (kb 5 centnyi), mert úgy igazi csemege!

Margarita

4 cl tequila
2 cl triple sec
1 cl lime juice vagy citromlé


Az összetevőket shakerben összekeverjük, majd hűtött Y pohárba szűrjük. A poharat előzőleg só crustával (crustázás: olyan szervírozási mód, amikor a pohár peremét valamilyen ehető anyaggal vonjuk be) díszítjük.

Fruit Margarita

4 cl tequila
2 cl triple sec
1 cl lime juice vagy citromlé
+ kívánt gyümölcs, vagy gyömölcs szirup


Blue Margarita

4 cl tequila
2 cl blue curaçao
1 cl lime juice vagy citromlé

Ezen két koktélváltozat esetében törtjeget használunk, és blenderrel (keverőgép) érjük el a megfelelő állagot.

 

Nos ezeken mind átestem a héten ( volt amiből többet is ittam... sok volt a sofőr :P ) így bizton állíthatom, hogy bár nem tűnnek annak, mégis kellemesen veszélyes koktélok, mivel az ember hajlamos nyelni őket mint a kacsa. A Margarita nem lesz a kedvencem, ami részben magyarázható azzal, hogy az édes pezsgőkoktélok után nem esik annyira jól a citromos-tequilás fanyarabb ízvilág... Bár a blue már jobban esett a végére.

Na jó hupákolást mindenkinek, a pöstiek meg tervezzék már a programot, mert se híre se hamva semminek!

Címkék: koktél  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr47717300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása