2010.06.30. 10:42| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Nos kedves mindenki, jelenleg úgy áll a helyzet, hogy mint azt jeleztem, nem túl öreg HP barátom bemondta az unalmast. Azóta megjött a zárójelentés is. Nagyonsok pénzért cserébe meg lehet az alaplapra integrált videókártyát áramkör-heggeszteni, vagy miaszösz. Lehet bele új alkatrészt is venni még többért. Konkrétan annyival, hogy már az egész gép nem ér ennyit ÚJONNAN!

Nincs mit csodálkozni azon sem, hogy ezek a történések bizony pont a garanciás időszak utánra estek. Azért valahol eléggé kurva gáz, hogy egy laptop 2-3 évnél ma nem bír többet, nem? Pedig egy elégedett ügyfél voltam, már-már kialakult bennem az a manapság ritkaság számba menő érzés amit úgy hívnak "márkahűség". Persze voltak parák softverileg, de valahogy a support oldalon jól működtek a dolgok, így tudtam mindent orvosolni. Eddig. Mégis azt gondolom hogy egy 2,5 éve jónak számító gép, bruttó 200+ k-ért ne legyen már használhatatlan ennyi idő alatt...

Nincs mese. Váltok! 

Egy rövid anekdota, hogyan lehet a sokáig épített bizalmat egy szempillantás alatt elveszíteni:

A közelmúltban vett apám egy földmunkagépet, kiegészítőnek pedig hozzá egy olasz bontókalapácsot. Elég egyszerű szerkezet. Ráteszed a kiegészítőt, bele meg megy egy kb 1 méteres, kb nyolcvan millis tüske. Régebbi gépén is volt ilyen kiegészítő, konkrétan csonkig kopásig lehetett vele bontani. Ez az ÚJ tüske kevesebb mint 40 munkaóra után eltört. Lefotóztuk, apám felvitte a cégnek megmutatni, hogy tessék gyerekek, ez nyilván anyaghibás, kérnénk egy cserét. Erre ők elküldték a központnak megvizsgálni, és visszajött a válasz egy ábrás lapocskával. Minden ábra különböző törési pontokat jelölt be a tüskén, keresztmetszet erezeteket is felvázolva, majd feltüntetett egy 10(!) centis sávot az 1 méteres tüskén, jelezve: Na ha ITT és ÍGY törik el, akkor a mi hibánk, minden más a tietek, nem rendeltetésszerű használat miatt! Aztán jött a blabla, hogy így feszült, úgy rázkódott, stb... (nem tudom feltűnt-e nekik hogy nem festett húsvéti tojást, hanem bontókalapácsot árulnak, amivel nem a vizet szokták simogatni!)

A történet vége egy mondat lett, amikor itthon rákérdeztem a pesti út eredményére: A telepre többet olasz eszköz NEM teszi be a lábát!

 

Nos így vagyok én is a HP-val. Majd ha adnak valamire minimum 5 év garanciát, talán akkor (se)!

Címkék: kritika  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr22120409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yorkstone 2010.07.08. 09:08:19

Sajnálom, hogy így jártál, de minden ismerősömet le szoktam beszélni laptopról. Csak akkor kell az, hogyha utazol sokat és kell a gép. De otthon mindig asztali legyen, mert az sokkal tovább bírja!
Igaz, a mi Acer-ünk lassan 8 éves és csak a vinyója halt be:). Irodai alkalmazáoskat még mindig elviszi, de az is igaz, hogy nincs túlhajszolva. Bár az aksija már bemondta az unalmast, mert max 30 percet ha bír. (Tesom újabb lenovoja sokkal gyorsabban elszált, az 5 percet sem bír).

Szóval élljen továbbra is a PC, az asztali desktop! Jelen gépem 5 éves és egy északi híd hűtés volt eddig benne, no meg a jó öreg videókártya. De amióta nem játszom azóta nincs vele gond:) De ha belegondolok abba, hogy egy asztali javítása mennyibel olcsóbb, akkor notebook-t sose vennék. Bár tény, hogy még mindig vágyom egy netbookra, de ha a vikingkedem, akkor jobb nem cipelni magammal:)
süti beállítások módosítása