2008.11.06. 17:23| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Lássuk a keddi adagot.

Grasshopper

2 cl menta likőr
3 cl fehér kakaó likőr
2 cl tejszín

Shakerben készítjük, majd az előhűtött 7 centes Y pohárban szervírozzuk. ( Igen, mint ahogy látszik a saját képen, ilyen hülyén néz ki egy 12 centesben :D )
Megjegyzés: aki kiskorában megkóstolta a mentolos fogkrémjét (ne is hazudj, tudom, hogy TE is !!), az nosztalgikus hangulatba fog kerülni, és lehet, hogy egyből lenyomja az egész tubust poharat. :P

Gin Fizz

4 cl Gin
1 cl citrom vagy limelé
1 bárkanálnyi cukor (porcukorral finomabb)
8 cl szódavíz (falun) / ásványvíz :D

Shakerben összerázzuk az első három összetevőt, majd jéggel töltött longdrink pohárba töltjük és felöntjük szódával. Díszítésnek citromkarikát vágunk bele.
Megjegyzés: mint azt már hangsúlyoztam, nem vagyok egy Gin rajongó, de ez így, ilyen limonádé jellegű köntösben azt kell hogy mondjam: just cool! Nem is iszom többet sima limonádét... ;)

Cuba Libre

5 cl fehér Rum
10 cl kóla

Ki ne ismerné a mezei parasztok által csak rumos-kóla címszó alatti koholmányt, mely kb az emberiséggel  alkoholizmussal egyidős :) - na jó, csak majdnem, de asszem a Karib-tengeri kalózok az 1800-as évek közepén nem rontották még el, holmi kólákkal :D. Az elkészítése sem igényel különösebb szaktudást, de még csak shakert se: jégre, longdrink pohárba töltjük az összetevőket, és már kész is. A díszítés lime cikkekkel dívik.
Megjegyzés: de a legjobbat akkor teszünk az ízvilágnak, ha előtte mozsárral kinyomkudjuk a pohárban a limecikkek levét, és csak utána dobáljuk rá a jeget és a többit. 

Bloody Mary

4 cl Vodka
1 cl citromlé
1 öntet tabasco
1 öntet worchester szósz
paradicsomlé
só, bors

Longdrink pohárba jeget rakunk, majd ráöntjük sorra a vodkát, a citromlevet a tabascot és a worchestert, egy kis sót és borsot, és a paradicsomlével felöntjük a végén (így a fűszerek nem maradnak a koktél tetején). Bárkanállal megkeverjük, és már hörpintjük is.
Megjegyzés: díszítésnek egy bitang nagy zellerszárat szoktak jobb helyeken beleállítani. (a képet csak azután csináltam, hogy már nekiláttam a dolgomnak ;) )

Sex On The Beach

4 cl Vodka
2 cl őszibarack likőr
4 cl narancslé
4 cl áfonyalé

Tulipán pohárba jeget rakunk, majd az első három összetevőt beletöltjük és bárkanállal alaposan elkeverjük. Ezután kell óvatosan rárétegezni ( bárkanállal, vagy ügyesen anélkül ) az áfonyalevet. Díszítés narancscikk koktélcseresznyével a mellékelt ábra szerint.
Megjegyzés: sajnos feketeribizlivel csiáltuk, áfonya hiányában, de a lényeg nem is ez, hanem, hogy ne legyen túl sűrű, mert különben megy az aljára és az Isten se tartja a tetején :)

Bocsi, hogy a képek elég sötétek, de a telóm ennyire képes, és kb ennyi fény van a bárban :D
Hogy melyiket emelném ki ezek közül?? Hát nekem aztán mindegyik nagyon ott volt. Még a szöcskét sem tudnám igazán lehúzni, mert egy kellemes krémlikőrt kapunk, ami a menta miatt frissítően hat. Véres barátnőnket pedig akik még nem kóstolták, nos ennek van egy kis ereje, szóval a pikáns -mondhatni alföldi- fűszerezést annyira nem szeretik, maradjanak talán az édesnél... bár egy próbát megér! ;)

Címkék: koktél  |  · 1 trackback  | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr93754338

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nofree 2008.11.06. 18:30:40

nem szeretem az édes piákat, úgyhogy koktél-téren bloody mary és a vodkamartini a nyerő nálam \m/ viszont ebből a procc fajtából még nem ittam, csak a sima orosz verzsönből. namajd.

Ricsman - HóStrucc 2008.11.06. 23:41:12

Hát egyszer meglesz a papírom, kikeverek mindent, bízdide! Adjátok az alapanyagot, én meg dolgozom egész este. Csak nektek (igen ez egy halmaz, amely közel sem végtelen, csak arra érdemeseknek van fentartva)!
Ilyen vagyok... vagy akarok lenni. Tökmind1.

procc -fajta? hm? :\
süti beállítások módosítása