Lássuk a keddi adagot.
Grasshopper
2 cl menta likőr
3 cl fehér kakaó likőr
2 cl tejszín
Shakerben készítjük, majd az előhűtött 7 centes Y pohárban szervírozzuk. ( Igen, mint ahogy látszik a saját képen, ilyen hülyén néz ki egy 12 centesben :D )
Megjegyzés: aki kiskorában megkóstolta a mentolos fogkrémjét (ne is hazudj, tudom, hogy TE is !!), az nosztalgikus hangulatba fog kerülni, és lehet, hogy egyből lenyomja az egész tubust poharat. :P
Gin Fizz
4 cl Gin
1 cl citrom vagy limelé
1 bárkanálnyi cukor (porcukorral finomabb)
8 cl szódavíz (falun) / ásványvíz :D
Shakerben összerázzuk az első három összetevőt, majd jéggel töltött longdrink pohárba töltjük és felöntjük szódával. Díszítésnek citromkarikát vágunk bele.
Megjegyzés: mint azt már hangsúlyoztam, nem vagyok egy Gin rajongó, de ez így, ilyen limonádé jellegű köntösben azt kell hogy mondjam: just cool! Nem is iszom többet sima limonádét... ;)
Cuba Libre
5 cl fehér Rum
10 cl kóla
Ki ne ismerné a mezei parasztok által csak rumos-kóla címszó alatti koholmányt, mely kb az emberiséggel alkoholizmussal egyidős :) - na jó, csak majdnem, de asszem a Karib-tengeri kalózok az 1800-as évek közepén nem rontották még el, holmi kólákkal :D. Az elkészítése sem igényel különösebb szaktudást, de még csak shakert se: jégre, longdrink pohárba töltjük az összetevőket, és már kész is. A díszítés lime cikkekkel dívik.
Megjegyzés: de a legjobbat akkor teszünk az ízvilágnak, ha előtte mozsárral kinyomkudjuk a pohárban a limecikkek levét, és csak utána dobáljuk rá a jeget és a többit.
Bloody Mary
4 cl Vodka
1 cl citromlé
1 öntet tabasco
1 öntet worchester szósz
paradicsomlé
só, bors
Longdrink pohárba jeget rakunk, majd ráöntjük sorra a vodkát, a citromlevet a tabascot és a worchestert, egy kis sót és borsot, és a paradicsomlével felöntjük a végén (így a fűszerek nem maradnak a koktél tetején). Bárkanállal megkeverjük, és már hörpintjük is.
Megjegyzés: díszítésnek egy bitang nagy zellerszárat szoktak jobb helyeken beleállítani. (a képet csak azután csináltam, hogy már nekiláttam a dolgomnak ;) )
Sex On The Beach
4 cl Vodka
2 cl őszibarack likőr
4 cl narancslé
4 cl áfonyalé
Tulipán pohárba jeget rakunk, majd az első három összetevőt beletöltjük és bárkanállal alaposan elkeverjük. Ezután kell óvatosan rárétegezni ( bárkanállal, vagy ügyesen anélkül ) az áfonyalevet. Díszítés narancscikk koktélcseresznyével a mellékelt ábra szerint.
Megjegyzés: sajnos feketeribizlivel csiáltuk, áfonya hiányában, de a lényeg nem is ez, hanem, hogy ne legyen túl sűrű, mert különben megy az aljára és az Isten se tartja a tetején :)
Bocsi, hogy a képek elég sötétek, de a telóm ennyire képes, és kb ennyi fény van a bárban :D
Hogy melyiket emelném ki ezek közül?? Hát nekem aztán mindegyik nagyon ott volt. Még a szöcskét sem tudnám igazán lehúzni, mert egy kellemes krémlikőrt kapunk, ami a menta miatt frissítően hat. Véres barátnőnket pedig akik még nem kóstolták, nos ennek van egy kis ereje, szóval a pikáns -mondhatni alföldi- fűszerezést annyira nem szeretik, maradjanak talán az édesnél... bár egy próbát megér! ;)