2009.01.26. 22:30| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Először csak be akartam linkelni... de akkora jó az írás, hogy szerintem párszor még átolvasom.. ezért kirakom egy az egybe. Köszönet a vastagbőr blognak!

 

"Budapesti Rendőr-főkapitányság
1139 Budapest, Teve u. 4-6.

Tisztelt Rendőrség! 

Alulírott magyar adófizető állampolgár (10 millió honfitársa nevében) hűtlen kezelés, vesztegetés és bűnpártolás alapos gyanúja miatt

 

feljelentést

 
kívánok tenni ismeretlen tettesek ellen, akik 1990 és 2007 között 1476 állami vállalatot privatizáltak, összesen 2952 milliárd forintért, de még ennek a roppant alacsony összegnek is elköltötték a 46%-át, 1370 milliárd forintot, úgymond "költségekre".

A magyar állami vagyon valamennyi magyar állampolgár közös vagyona, így annak áron aluli értékesítése minden magyar állampolgárt jelentősen megkárosított. Különösen felhívnám a figyelmet arra, hogy eme adatok alapján 1 magyar állami vállalatért pontosan 2 milliárd forint folyt be átlagosan az államkasszába. Irreálisan alacsony ez az összeg, hogy a Budapest Airportért 464,5 milliárd, a MOL-ért 237 milliárd, a MATÁV-ért pedig 82 milliárd forintnyi vételárat fizettek vevők. Ez csak 3 vállalat, hol marad a többi 1473 állami vállalat valódi vételára?

A precedenst az önök határozott terézvárosi fellépése szolgáltatja, miszerint ha az önkormányzati képviselő felel szavazatával az önkormányzati vagyon áron aluli eladásáért, akkor a mindenkori Magyar Kormány és a Magyar Országgyűlés is felelős az állami vagyonért. 


Btk. 319. § hűtlen kezelést követ el aki:
(1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el. *
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a hűtlen kezelés kisebb vagyoni hátrányt okoz. *
(3) A büntetés bűntett miatt * a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt, * b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés jelentős vagyoni hátrányt, *
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen nagy vagyoni hátrányt, *
d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen jelentős vagyoni hátrányt okoz.

244. § (1) bűnpártolást követ el az, aki:
a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatósági üldözés elől meneküljön;
b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik;
c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában.

251. § (1) vesztegetést követ el, aki:
költségvetési szervnek, gazdálkodó szervezetnek vagy a társadalmi szervezetnek az a dolgozója, illetőleg tagja, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, vagy a kötelességének megszegéséért az ilyen előnyt, illetve annak ígéretét elfogadja, vagy a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha az elkövető a jogtalan előnyért a kötelességét megszegi, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig, fontosabb ügyben történt kötelességszegés esetén, illetőleg ha a cselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követi el, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.



Fentiek miatt kérem a T. Rendőrséget, indítson eljárást Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter volt és Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök, a volt és a jelenlegi kormányok miniszterei, az Állami Vagyonügynökség, az Állami Vagyonkezelő Rt., az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt., és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt és jelenlegi elnökei, és a volt és a jelenlegi országgyűlési képviselők ellen.  

Budapest
2009. január 23. 
 

Egy magyar állampolgár"

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr42904948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása