2009.04.29. 18:45| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Azért túl sokat nem akarok írni. Egyrészt mert nagyon nem szeretnek az emberek hosszú szöveget olvasni. Ez statisztika. Én se. Másik, hogy az egészet úgyis akkor lehet a legjobban élvezni, ha a két szemeddel meg a többi érzékszerveddel észleled, realtime.

Szóval először megpróbálom így tőmondatosan összefoglalni, aztán majd kifejtem amit ki kell. Lesznek majd képek, és ha nagyon kedves vagyok, videók is bizony. Előre szólok, hogy az azokon elhangzó szövegekben többször is nyelvi hibák, logikai összeférhetetlenség, konzisztenciai hiányosságok és képzavarok uralkodnak, de ezt tudjátok be az ottani állapotunknak, aminek két generátora volt... értitek :P

 

 

Tehát Amszterdam:

Busz. Sörök. Piszok sok egyhelyben ülés. Filmnézés hátfájásig. Érkezés, séta, illegál sörözés. Múzeum, pénzkidobás. Kurvasok döner. Sör, vodka, sör, rum, sör, pálinka, sör. Coffee shop, Boldizsár (a későbbiekben Boldi), mindenhol fűszag, space cake, visual. Reform konyha gazdagítás új recepttel. Hollanidai Magyar Kiskézműves Céh. Heineken mámor. Piroslámpás. Rendőrök, majdnembírság. Tengerpart, illegál sör, David Attenborough, Új Magyarország alapítás. Disco, kis csalódás, sok alkohol. Haza... 

 

A kifejtősre kicsit még várni kell. Ahogy jelenleg tervezem még 3 külön-külön poszt lesz a 3 legfontosabb amszerdami nevezetességről, de addig lássuk az út előtt írt 3 dolog-ra igért válasz:

3 dolog ott:

  • Hatalmas meglepetések a belépéstől kezdődően. Gyermeki élvezettel barangoltunk végig ezen az "élményparkon". Az előzetesen becsült tartozkodási időtartamot lazán megdupláztuk, de mindez úgy telt el, hogy közben egyszer se jutott senkinek az eszébe, hogy kint megy az idő. Csoda volt, és kielégítették az elvárásainkat, ezért úgy távoztunk, hogy ehhez nem kellettek biztonságiak. :)
     
  • A coffe shopba a belépéskor kicsit megleptek... Szerintem a békéscsabai pénztáros nénik adhattak le valami drótot fényképpel ellátva, hogy nehogy a magyar kiskorúak beszivárogjanak. Igen, elkérték a személyim. Rasta nem volt, csak kopasz fehér. Kilövés sem volt az Űrbe... csak jóval később egy szívlapáttal baszott nyakon az élmény, lesből, aljasan. Maradjunk annyiban, hogy nem véletlen vannak a szabályok. (igen, azért hogy megszegjék őket:P).
     
  • Vittünk pénzt, de szó szerint nem kúrtuk el :D
    Futni sem kellett előlük, bár némelyik elől kellett-hez csak a magyar falusi kocsmák 60+ os törzsvendég köre nyúlt volna. Persze lehet nekik voltak ott...
     

 

 3 dolog itthon:

  • tényleg jó ideig nem ülök buszra. Ha lehetne, akkor a házon belül is hetekig kocsival közlekednék most, meg liftel, meg mozgólépcsővel, meg futószalaggal. Mondanom sem kell, hogy annyira odaraktuk magunkat ott, hogy visszafele már nem kellett inni a buszon, azaz nem volt hozzá erőnk. Mindössze az imákat mormoltuk, hogy ne szaladjunk bele egy olyan 2,5 órás autóbuszkiégés okozta állásba mint odafelé.
     
  • az első dologom az lesz, hogy amint lehet az utcán fogok piálni, plusz valamelyik fát, vagy bokrot is megkínálom, olyan kutyásan. Csodás lesz. Lehet, hogy Hollandia a "legvidámabbnak ;)" és legszabadabbnak titulált ország, de a fent említett dolgok szabadban végzése az igazi szabadság!
     
  • A magyar valóság tényleg más. Dolgozni is rossz egy hét pihi után. Amszterdamban tényleg más az élet, tényleg olyan, amilyenre számítottam: kibaszott nyugati pöcslógatásos hedonizmus. Viszont csak annyiban kéne ehhez itthon változtatni, hogy itt is akkora legyen a minimálbér, mint ott. (nem írom le, csak megsúgom, hogy kb 7x-es) Ennek fényében nálam Magyarország azért egyből faszább hely lenne. Ja meg még az emberek mentalitásán a többi ember felé, mert mint tudjuk itthon sok a köcsög:

 

Címkék: trip  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr611094135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása