2009.08.15. 20:27| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Régen bezzeg királyság volt, hogy a sok ficsúrt és jánykát el tudtátok érni, több millió ember lett a függőtök s napi 10-100 alkalommal léptek fel az emberek. Az új reklámok itt sokkal gyorsabb vírusként terjedtek, mint bármelyik médiumon. Nyilvánvalóan sok vásárlást eredményezve. Költsége meg kvázi nulla volt (a reklám leforgatásán felül). Szintén így a zenekarok új klippjei is tömegesen kerültek fel. Azelőtt elképzelhetetlen huszonmilliós nézettségeket produkáltak klippek szinte heteken, hónapokon belül. Mindenki boldog volt. Tényleg.

Aztán egyszer csak nem lett frankó, hogy a sok gyerkőc pakolja fel a felvett klippeket (hiába rossz a minőség vagy a hang), jöttek a kiadók mondván, hogy már pedig a klippek, meg a hozzájuk kapcsolódó jogok. Így szépen elkezdtétek a nyomás hatására törölgetni a klippeket, levenni a hangot, behelyettesíteni teljesen másra... csupa mocsok dolgot.Az pedig már egyenesen pofátlanság, amikor egy saját készétísű videó alól vesztek ki zenét. Szépen lassan el is éritek, hogy ez a része szépen kivesszen az oldalnak, ami miatt az egyik legközkedveltebb volt (legalábbis általam). Kattintok, meghallgatom, jó lesz, talán elmegyek majd a koncertjükre ha jönnek...

Persze sokkal inkább jár a virgács a zenekiadóknak, mert ettől még a letöltések mennek buzikáim szóval reszelhetitek a jogokat! Az szintén nem értem, amikor azt mondja nekem a youtube, hogy ebből az országból nem vagyok jogosult megnézni a klippet!!

Az i-Tunes-on keresztül kerstek eleget kiadós fiúk... de ha fáj, hogy népszerűsödik egy klipp és egy együttes a YT-on keresztül, akkor szarjatok sünt.

Címkék: agymenés komoly  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr31311784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása