2009.09.01. 19:05| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Néha beleszaladok egy-kettőbe. Ha nem nevetségesen egyszerű, vagy ha vicces, esetleg ha van épp számomra kihívás jellege, netán apropója szívesen jelölgetem be a megadott válaszlehetőségek közül az általam jónak tartottakat.

Most a zindexnek jár egy köszönöm, mert pár perc örömöt kaptam ettől a kvíztől, aminek szerintem csak jófejség miatt nem a "Lássuk mennyit hülyültél általános iskola óta?" címet adták. Mellesleg mindenki hülyül folyamatosan egy pont után. A csúcson alapműveltség tekintentében a maximumon a legtöbb ember szerintem valahol az érettségi környékén lehet. Persze megtanul az ember mellette mást főiskolán/egyetemen, bár semmit nem tanul meg jobban, mint a vizsga másnapjára tökéletesen elfelejteni! :) Az alapműveltség valahol mégis megkopik. Ezért is töltöttem ki ezt a

TESZTET

 

Még az is kiderült, hogy egész jó vagyok. 8/10 lett az 5.-8. osztályos feltett kérdésekre a helyes válaszaim száma. Egész jó, ahhoz képest, hogy azok az idők már nem most voltak. (persze a teszt nehézségi szintje nem érdemel említést se)

Azt tudtam előre, hogy Balassit nem tudom. Nyilvánvalóan azért, mert sosem érdekelt különösebben az irodalom azon része, hogy ki mikor született, mikor milyen kötetet, milyen múzsa miatt, hol írt meg, aztán mikor, hol, miben hunyt el. Ez van... A történelemmel is csak akkor volt konfliktusom, amikor azt várták tőlem, hogy akkor most az Ókortól kezdődően mindent tudjak napjainkig... Könyörgöm: minek is?! Maximum a Vágó műsorában érek ezen információk zömével valamit. Ha komolyan érdekel valami a múltból - és most az általános iskolások ne figyeljenek, mert tanulni fontos dolog - akkor felmegyek a netre és max 5 perc alatt megtudom!.

Az ammóniuma képletét viszont benéztem. Az utolsó választ nem is értem hogy jelölhettem meg. Férfiasan, lányos zavaromra fogom! :P Becsületemre legyen mondva, megfordult a fejemben, hogy ez gúglizva max 3 perc alatt 10/10 lett volna, de komolyan kíváncsi voltam, mire futja abból, amit 1999-ben(!) kaptam "útravalónak" a ballagási tarisznyában lévő só, paprika, pogácsa, és pénzérme mellé...

... persze egy közepesen nehezebb teszttel, irodalmi és történelmi túlsúlyú kérdésekkel bizonyára jobban rezegne a léc. Egynek jó volt, az ammóniumotát pedig egy örök életre megjegyeztem!

Címkék: jókedv  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr881352905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nofree 2009.09.02. 18:38:34

akkor azt is jegyezd meg, hogy nem ammónium, hanem ammónia >8)

Ricsman - HóStrucc 2009.09.02. 21:13:35

na látod... szétestem teljesen. Már nem megy, ha egyszerre beszélnek hozzám, meg gépelek :)
süti beállítások módosítása