2009.10.27. 10:13| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Nem szoktam fényezni a dolgokat, csak ha azok tényleg rászolgálnak arra. Ez a csabai Kolbászfesztivál bizony az eddigi LEGESLEGJOBB volt. Az összes közül! Pedig mint helyi gyerkőc, voltam már egy páron, de kérem szépen, ide jár a csillagos ötös.

 kattanj pár képért

Nehéz eldönteni, hogy mi lehetett az átütő siker oka. Egyesek azt szokták mondani, hogy hozott anyagból kell dolgozni, és a hozott anyag bizony hándrid pörszent volt! A szervezést is fel lehetne hozni, de ha az ember szívesen csinálja, akkor az is csak jó lehet. Nem mehetek el amellett sem, hogy még az égiek is áldásukat adták a rendezvényre, mert csak előtte, meg utána esett, ezzel jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy tényleg csak a jókedvvel kelljen foglalkozni.

És akkor lássuk, ilyenkor hogy is kénytelen alakulni egy szombati program. Botrányos korán kell kelni. Ez talán az egyetlen rossz dolog. Cserébe még felocsúdni sincs idő, a csipás szemekből az álmot kirobbantja az első lecsapott pálesz! Az elkövető/felbújtó szerepkörben lép színre édesapám, s megmutatja, hogy hát mi itt az Alföldön így. Na akkor igyunk! Persze nyomatékosan felhívja a figyelmet az alkoholfogyasztás veszélyeire, meg a mértékletesség elvére. Mert a kolbász nem gyúrja meg magát, ez ilyen. Kis reggeli nasi, hús átvétel, közben bor szürcsölgetés, bél átmosása, fűszerek előkészítése, daráló rögzítése, kés élezés... átlagos szombat reggel 9. És tízkor bummmm, 420 (mennnnyiii?!?!) csapat esik neki a csapatonkénti 10 kiló hús brutális felkoncolásának.

2 órát kaptunk elkészülni, amit lazán teljesítettünk is. S míg más csapatok az egyméter magas asztalokra másfél méter magas dísz-felépítményeket építgettek, ezzel nyalva a zsűri felé, hogy ide gyere, ezt nézd meg, addig mi azt csináltuk ami a legjobb, legracionálisabb ötlet volt: elküldtük drága édesanyámnak (hatalmas köszönet) megsütni az első ex-pte-ktk kolbászt! Itt már sejteni lehetett, hogy sajnos igen, ez a mutogatós prezentálós, csapatuniformisos attitűd is elengedhetetlen a győzelmi esélyekhez...  Sajnos nem nyertünk idén, de ettünk egy jót! Mi történt és hogy sokkal több kép miért nem készült ez után? 

 

Maradjunk annyiban: What happpens in Csaba, stays in Csaba! ;)
Majd szépen eljössz jövőre és megtudod! :P


Akik nélkül ez nem így alakult volna:


Adri,
Emerita,
Virág,
LILIIII,
Ádi,
Bazs,
Csp,
Gyula, 
Hutch,
Kury,
Rufty,
Sheriff,
Father&Mom,
Roli,
Palibácsi team,
más BME-építős egyedek :D

 

 


(na jó: volt asztalon ugrálás, szekus hőbörgés, arra egy egész sátor SÜNözése, állítólag este meg kivezettettek minket a csarnokból, mert már nagyon intenzíven éreztük jól magunkat! Szerintem ilyen nem volt! Voltak egyéb, titkosított dolgok is :D)

Címkék: jókedv feszt  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr871478221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása