2010.07.14. 11:53| Szerző : Ricsman - HóStrucc

A lopást rühellem. Meg úgy általában mindenki ugye (aki nem lop). Amikor az emberhez betör valaki és esetlegesen tettenéri a riasztóra kiérkező rendőr, akkor bizony irány a dutyi. Más kérdés, hogy, bár azért került be, mert épp Gipsz Jakab pénzét akarta ellopni, mégis Gipsz Jakab (és a többi rendes állampolgár) pénzén etetik, itatják, fűtenek rá, meg még van könyvtár, konditerem, internet is.

 

Amikor azonban mindenki becsületesen befizetett pénzét lopja valaki, akit pont a nép szavazott be oda, az nálam sokkal durváb bűn, mint ha valaki ellopja a piacon a söntésre kitett pénztárcám! Elismerem, kurva nagy lehet a kisértés, hogy 200 év munkájával (sem) megkereshető pénzt kiutaljuk magunknak egy gombnyomással, vagy egy stika szerződés által. Pont emiatt hoznék sokkal durvább szankciókat arra az esetre, ha valaki ilyen körökben lop! Mentelmi jog? Meg a kis faszomat azt!

Tegnap láttam a tv-ben, hogy a cigánynénit interjúvolják, aki 12 év után jött ki a börtönből, mert mindig lopta a kaját mástól a gyerekeknek. Megkérdezték tőle, hogy ezután mit csinál máshogy? "Semmit! Mert a gyereket nem hagyhatom éhenhalni" - mondta. Viszont bekérdezett egy tökjogosat, hogy nem csak a riporter, hanem még én is leültem: "Aki milliárdokat lop, azt miért nem ültetik le?!"

Rohadtul jogos a kérdés! Éppen ezért derült az ember, amikor kormányváltás után elkezdték elővenni szépen az embereket. Hagyók börtönbe (nyilván el lett szexuálva a dolog azzal, hogy már minden vagyonát a kutyájára iratta, meg mindnekire, ő meg szegény emberként megy be - így nincs mit elvenni tőle)! Tényleg, rövid ideig már-már elhitte az ember, hogy akkor mától minden más lesz.

Erdős réteken, sétáltam Veled,

Lááátoood ez a szerelem.

Ó te kis ravasz,

Nyár volt, nem tavasz.

Azt mondtad, hogy szedjünk ibolyáááát, hááát de:

Lóóóóóó faszt! Nincs is ibolya! Baszni vittél engemet oda!

 

Így csengett fülembe kísértetiesen a közgáz-gólyatáboros nóta. Bizony! A dolgok jelenlegi álláspontja szerint nem változik itt semmi, csak hitegetve jól elvisznek minket a susnyásba és megbasznak minket, csak jobban és még inkább titokban, mint eddig! Ez a terv ezzel itt ni.

Jött is rá TWÁ reakciója, megannyi kommenttel. Egy kommentet kiemelnék, ami nagyon megtetszett:

valaki

"Az átláthatóság csökkentése nem más, mint bűncselekmény előkészülete."

Így van.

Ezzel szemben a szomszédos szlovákoknál pont ellenkező előjelű folyamatok zajlanak.
Egy korrupció-ellenes törvényt készülnek elfogadni. Ilyenek lesznek benne:

- az összes szerződést és számlát nyilvánossá tesznek.
- minden közpénzt csak közbeszerzés útján lehet elkölteni
- a szerződések kizárólag az után léphetnek érvénybe, ha nyilvánosságra kerültek
- hozzáférhetőek lesznek a vesztes ajánlatok is
- közreadják a döntőbizottságok névsorát
- az egész döntéshozatali folyamat nyilvános lesz
- közreadják a nyertes és vesztes ajánlatokról készült véleményeket is.

Hangsúlyozom, ez Szlovákia, nem Magyarország vagy más balkáni állam...

Ehelyett most nálunk mi van? 

Ugye most kirakták a konkurenciát a bordélyából, átfestik kicsit és a saját növényekkel, gyökerekkel körbeparkosítva, a recepciónál Bólogató Jánosokkal már indul is az ipar újra! Még mosolyogtató is lenne ez az egész, csak az a baj, hogy ez a bordély nem más mint Magyarország, az örömlány pedig Te vagy, az állampolgár! 

Nyugi, lesz vazelin is meg gumi is... 

Címkék: kritika politikk 18karika  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr582151066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása