2009.03.21. 13:34| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Tudjátok, reggelente van az a kertévés ébresztős műsor... Ahol gyorsan pörögnek a témák, feltöltődünk tudással, megjön a kedvünk a naphoz, stb. Azon túl, hogy gyakorlatilag mindenből annyira keveset mutatnak, nem igazán tud meg az ember semmi újjat, néha még fel is szexuálják az intelligensebb, olvasottabb emberek agyát.

Imádom, amikor a sok cseresznyétlen lúzer jön és ilyen olyan diétákat sulykol a népbe, aki meg csorgó nyállal a reggeli mellől nézi 100 kilósan. Csodás! És akkor koplalni kezdünk, meg önsanyargatás, meg hasonlók. Milyen diétát csináljak, hmm ez csak két hetes, na sebaj, akkor utána csinálok egy másik kéthetes, majd egy harmadik... na így jó lesz. Nem? Nem működik. Köcsög semmirekellők, ez nem használt semmit! Eszek tovább.

Ilyenkor képzelnék el szivesen egy olyan jeleentet, hogy a stúdióban beugrik valami sportoló, és miközben szénné veri ezt a sok majmot, elmondja, hogy inkább sportoljatok dagadt gecik! :)

Kapnám persze azt, hogy nincs időm rá! Ezt egyes embereknek elhinném (kizárólag pesti multi-rabszolgáknak), a többit elhessegetném, mert faszság: lusta vagy! meg össze-vissza eszel!
Ám, ami sokkal fontosabb: mocskosul nincs rá szükség, hogy élsportolóként mozogj, edz. Ha már tanárnénik + szülők fáradtságos munkával megtanítottak olvasni, plusz ott van neked az isteni internet: Olvass!

 

Nem vagyok élsportoló, sem étkezési specialista. Pár dolgot tudok csak, mert elolvastam... ennyi. Csak pár, fontos dolog.. nevezzük alapoknak:

  • a testsúlyt nagy részben 2 ellentétes hormon aránya szabályozza: inzulin és glukagon
  • a szénhidrátokból nyerjük az energiát, melyet az inzulin alakít át, azaz több szénhidrátot eszel = a szervezet több inzulint termel a lebontáshoz; a másik oldalon a glukagon felhasználja az elraktározott energiát.
  • a szervezet a fel nem használt energiát elraktározza: izmok, máj, zsír sorrendben

Ennyi nagyjából elég is szerintem. Nyilván intenzívebb mozgás -> több energiagény -> több energiaégetés. De: ahogy a raktározás folyamata működik, visszafelé is ez a sorrend: izom, máj, zsír. Amíg az első kettő nem merül ki, addig nyilván NEM fogysz... max vizet izzadsz ki. Az okosok azt mondják, 30-40 perc után indul meg kb a zsírégetés embertől, sporttól és intenzitástól függően. Mindegy, ezt már kezeli mindenki ahogy akarja... edzéstervet nem adok :P

Ami miatt kiakadtam, az hogy ezek a 2-3-4 hetes diéták pont az ellenkezőt váltják ki a szervezetből! Eszel napi két almát, húú de jól le fogysz majd. BULLSHIT! A szervezeted bestresszel, hogy jön a jégkorszak azért nincs elég kaja, és amiből tud, raktároz: ZSÍRBA!
Nyilván fogsz fogyni, mert gyakorlatilag semmit nem viszel be, valamiből fel kell használni. Csak megsúgom, hogy igen, ennek egy része zsírból történik... viszont mivel az a fő raktár, ezért valamiből előtte ki is kell nyerni. Na mi lesz ez? Igen barátom: az izomzatod! A szervezet ugyanis szélsőséges esetben arra is képes, hogy az életben maradásért lebontsa részben magát! Ennyit a koplásról. Sok sikert hozzá, akiknek ez kell, meg hogy mindenféle diétával felborítsa a hormonháztartását!

 

Akinek meg olyat szajkóz a barátnője/barátja, hogy: "nem vagy kövér, meg amúgy is szeretem a pocakot" az szerencsés , annak a párja hazudik. (vagy ő sem akar lefogyni) :D

Címkék: kritika komoly  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr281016116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása