2009.04.07. 17:28| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Csak pár dolog: 

    • gyűlölöm a németeket, de legalábbis egyet konkrétan,

    • ha tehetném sűrűn nyomnám az "atom" gombot, és húznám a ravaszt is (bár ezt pont így áll itthoni egyénekre is),

    • az amit a "nyugat-európai fejlett szolgáltatás kultúra" címszó alatt tanultam elméletben, köszönő viszonyban sincs a csúfos, fekete-fehér valósággal gyakorlatban

 

Hogy mi is történt? 
 

Zanzásítva: Aukción vesz az ember munkagépet. Illetve első lépésben csak szeretne. Nagy, európai hálózattal rendelkező, elismert, nagymúltú, piacvezető cégen keresztül. Már a regisztrációnál elakadtunk, ugyanis az ő rendszerük szerint ez egy ingyenes emailcím amivel regisztrálni akarok, amit ők nem engedhetnek... Oké, mondom, ti azt hiszitek, de nem az, mert a szolgáltatómtól kapom, internettel együtt. Leírom szépen, illedelmesen, angolul. Finoman jelzem nekik azt is, hogy ez sürgős lenne, mert napokon belül lezárul az a tétel, ami minket érdekel. Válasz nuku.
Nyugat vs. Kelet 1-0     még csak kóválygunk a pályán... jön is a gombóc

Ha-ha, azt hiszik ilyen könnyen feladom. Hát én Magyarországon élek baszod, nem a kényelmes, sziesztázós Nyugaton! Megszoktam már, hogy ha valami kell, akkor bizony küzdenem kell érte. Szóval go honlap, keresek kapcsolattartót. Találok. Beszélünk. Ráállítom az ügyre. Történés nulla. Központ továbbra is baszik ránk.
Ugorjunk az időben: Aukció napja. 30, azaz harminc perccel a leütés előtt kicselezem a regisztrációs-botot, és végre bejutok!!! Ha-ha.
Nyugat vs. Kelet 1-1!
     Mindenki Torghelle Sanyija, a kis púpos, befejeli. Füllel!

Leütik, bingo. Lássuk akkor mit, hogyan. Telefon, e-mail, egyebek... utalás, érdeklődés. Válasz: kopp! Mert hiába szervezem le a fuvart a holland határhoz, hiába fizetem ki a gépet, az egy aprócska láncszem hiányában - rakodás - bizony nem fog felmászni magától a kamionra, hanem az illusztrált párbeszéd zajlik majd le:

Helyi Fasz: - Itt a gép.
Kamionos:  - Itt.
HF:           - Fel kéne rakni.
K:             - Fel.
HF:           - Én nem fogom.
K:             - Én se.
HF:           - Hmm.
K:             - Hmm.
HF:           - Nekem mindegy, leszarom. (balra el)
K:             - Nekem is. Én is. (jobbra el)


Nyilván nem egyből szólnak, hanem ezt is nekem kell kiderítenem több nap múlva, mert segítőkész a helyi ember. Nyilván nekem kell 1500 km-ről elintézni, mert más nem fogja. Kapok egy számot. Mr XY-t kell keresni és mondani hogy Mr. Z küld... mint a filmekben. Kicseng, felveszik. Női hang. (hopp?!) Angolul a "No" meg a "wrong" megy neki. Mr. XY neve hidegen hagyja, majd számomra kínai nyelven hadarni kezd. Anyád. Bravo. Akkor hívjuk megint Mr Z-t. Már nem veszi fel. Cool!
Nyugat vs. Kelet 2-1            ... biciklicsel, megkerülős csel, kötény, bent van.

Ugrunk az időben: bevontam a fuvarozócég egy németül is beszélő munkatársát, folyik a nyomozás 1000-rel. Végre még egy nap után sikerül egy név, egy beszélgetés, egy összeg. Wow... fénysebesség!! Küldi az infókat az utaláshoz. Megnézem: kevés, hiányos. Telefon, válasz nincs. Ha pénz nincs, akkor meg semmi sem lesz. Beszélek a bankkal, hátha én vagyok a hülye, elavult, értetlen, képzetlen, kelet-európai szitizen. Nem.
Telnek az órák... a fuvarozós segítő végre elérte okos nyugati barátunkat, hogy átadja őszinte üzenetem neki: HÜLYE VAGY! E-mail érkezik: "bocs, hülye vagyok, a hiányzó adatok (kb minden)"
Nyugat vs. Kelet 2-2
!         Bravúrosan kilövi a ficakot a magyar szélső!
 

És még most sem vagyok biztos benne, hogy kb másfél hét eseménye után ideér az áru. Szóval aki szeretné megvédeni tanult német kollegánkat, csak nyugodtan, de többet nem beszélek vele. Továbbá ezek után aki Kelet-Európát pejoratív értelemben, jelzőként az országomra használja, azt örök életére Norbi-update kosztra és Rubint Réka fitness videózásra kárhoztatom! :D
Szabálytalanság az ellenfél tizenhatosán belül: tizenegyes! Sanyi. GÓÓL!

Nyugat vs. Kelet 2-3!
           és zúg a Ria-Ria-Hungária.....

 

 

 

 

Zárszóként pedig csak annyit:

Szolgáltatóipar Mekkájának Kába-köve: 

Mönchengladbach a neved!

 

update: 

Címkék: komoly  |   | 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr381052158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liliomfi! 2009.04.07. 18:58:08

Mi a szóban forgó áru?

yorkstone 2009.04.07. 19:58:19

Hát igen. Ez gyakran előfordul. Rossz az információs rendszer, a nemzetközi kereskedelemben sok a bürokrácia (hiába EU, saját céges tapasztalat), valamint ilyen távolságokban basznak az emberre.

Az interneten keresztül történő vásárlásoknál figyeljünk arra, ha nem akarunk befürödni nagyon:
1. Legyen a cég magyar, és legyen valós címe, telefonszáma, e-mail, stb.
2. Ha külföldi, akkor legyen magyar képviselete, és a fentiek.
3. Fórumos tapasztalatokat érdemes olvasni (cégnév-re keres + rendelés + tapasztalatok +... ilyesmi kulcsszavak)
4. Az áru, amit rendelünk, annak garanciális feltételeit jobb megismerni. Pl.: samsungnak rendelés helyétől függetlenül minden nagyobb városban van helyi szerelője, akik intézik a garanciát. Nem árt, ha nem kell postázni, vagy legalábbis fizetni a garanciális javításért.

Nekem kb. ennyi megjegyzésem van.

Fuck Kína! Onnan is volt már szopás, meg hercehurca a garancia miatt.

Ricsman - HóStrucc 2009.04.07. 23:48:21

@yorkstone: mind klappolt. a gond azzal volt, h elfelejtették közölni majd egy héten át, h basznak felrakni az árut meg nincs is mivel így kapkodnom kellett a végén. és most csak reménykedek, mert még nincs vége.

@liliomfi!: ez egy vákum-pumpa + az elemei. csatornázásos, szennyvizes melókhoz. bár ez nem releváns, mert lehetne szárított bab is. a lényeg a mozgatás + az információáramlás. :)
süti beállítások módosítása