2010.03.22. 11:38| Szerző : Ricsman - HóStrucc

A korrupcióról.

Nem tudom ki találkozott azzal az adattal, hogy Magyarország élen jár ebben a kategóriában. Hurráá, végre valamiben az élmezőny!

Kimondva, kimondatlanul: Erre van berendezkedve a politikai elit. Számonkérhetőség nem igazán van, szépen ki van alakítva a szövevényes szervezeti struktúra ehhez. Aki oda bekerül két lehetősége van: 1) felfordul a gyomra az egésztől és kiszáll, vagy kigolyózzák; 2) beáll a sorba.

Az utóbbi időben szerencsére egyre nyilvánvalóbban jelenik meg azonban a média, de még inkább az oknyomozó riporterek segítségével, hogy mekkora is a korrupció, az amúgy is jól megfizetett pozíciók mögött. Érdekes, de egyben gyomorforgató dolgok ezek. Az ember mivel nem tehet mást, csak azt veszi észre, hogy szurkol, hogy kisöpörjék a mocskot. Eléggé lehetetlen várakozás, mert tudjuk, hogy többnyire a "kishalakat" vetik oda. Mindenesetre álljon itt egy hosszú, bár érdekes cikk, amit érdemes elolvasni, akinek van egy kis ideje.

Az egyik, amivel nagyon nem értek egyet és azonnali eltörlésre szavaznék, ha lenne róla mondjuk egy Népszavazás, az a mentelmi jog! A korrupció melegágyában (hiszen ahol a fontos döntéseket hozzák, ott nyilván a legnagyobb) ugyan ne legyen már olyan, mint jelen esetben Hagyó esetében: nem lehet hozzányúlni, amíg védi a mentelmi joga. Addig kb el is tünteti a dolgok 70%-át, mind pénzben, mind bizonyítékban.

Az ördögi kör pedig ott zárul be, hogy nagyon sok korrupció ellenes döntést pont azok az emberek kéne, hogy megszavazzanak, akik nyakig benne vannak. Miért is lett az hogy tavaly októberben ez volt a hír, idén februárban pedig már ez?! Mi ez, ha nem egy "ingyen szabadulhatsz a börtönből" kártya... legalábbis egy-két kört még lehet menni.

Címkék: kritika  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr51858910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása