2010.04.01. 23:20| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Prológus

Hogy is mondja az egyik rágcsa reklám? 

"Kááár, hogy a rééégi jó dolgokból nem maradt semmi."

Pont ez a mondat jutott ma eszembe este. Mert régen olyanok voltak a csütörtök esték, hogy érdemes volt leülni akrár a tv elé is. Ez ugyebár alapból nagy szó, mert amit műsor szintjén csinálnak az utóbbi időben, az már-már az egyest sem éri meg osztályzatban.

Emlékszem, nem is olyan régen, az ertéelklub verhetetlen volt csütörtökönként este, főműsoridőben. Vagy estisóder volt, vagy gálvölgyi, majd készátverés.

Ilyen volt, ilyen lett...

F
Nem, nem mosópor reklám következik, titkos folt és egyéb gyászos dolgokkal (erről majd írok egyet külön, mert rendszeresen fut megint pár spot, amitől az ember hülyét ránt). Kéremszépen, régen se volt egészestés hahota a Fábry produkció, de ma már csak akkor lehet rajta nevetni, ha meghívják a fél dumaszínházat. Így sikerül a 3+ órás felvételből 10 perc vicceset összevagdosni. Ugyanis Fábry mára olyannyira kezelhetetlen a saját showjában, hogy még a műsora nézettségét megmenteni hivatott showder klubosokba is poén közben fojtja bele a szót. A vágót nem irigylem, mert konzisztensé és eladhatóvá pakolni össze a nyesedéket, az bizony munka lehet, a legkeményebb fajtából.

G
Hiába, de azt kell mondani, hogy lehet túl van Gálvölgyi már a zenitjén. A 2000-es Karinthy gyűrűt is már belepte a kereskedelmi televíziózás vulkáni hamu szerű pora. Mert ha ez előbbi állítások nem lennének igazak, akkor Gálvölgyi vagy kirúgná az összes "poén" íróját és írna maga jókat, vagy a "csúcson kell abbahagyni" klasszikust betartva: nem erőltetné. Ugyanis ez pont az a nagy kalap szar szint, ahol már a dicső múltjának tetemén ugrál az ember, köpködve azt. Olyannyira erőltetett, hogy az ember már szívesebben néz mosópor, mosógépszerelő, tampon, borotva, blikknyereménjáték és hülyebankos reklámot. Ő pont ezeket próbálja parodizálni... hangyafasznyi sikerrel. Amennyiben a tiszelt Művész Úr köréből olvassa ezt bárki: bármelyik egyetemi kollégium szobájában/blokkjában több poén van 1 óra alatt, 2 sör után! Tessék onnan ihletet meríteni.

K
Jáksó: A poénok helyenként viccesek voltak, de a legviccesebb a storykat átvezető baszós-verekedős plüssnyúlas jelenetek voltak. Meg Jáksó röhögése. Akkor még friss volt, jó is volt.
Sebestény: Úgy gondolom, itt volt a leginkább penge a műsor! Két dolog érződött igazán. Az egyik, hogy Balázs bizony beleszól a dolgok/tréfák mikéntjébe. A másik, hogy láthatóan egy kis Punk'd feeling is bejött, azaz merészebbek lettek a storyk, plusz Balázs sokszor "élőben" adott instrukciókat, tehát mozgatta a szálakat. Ettől jobban is ütött, habár lett volna még hova fejlődni, de hát a karikára oda kell figyelni, az pedig azt mondja, hogy 12-es. A részek attól függően voltak jobbak, vagy rosszabbak, hogy a belsős ember milyen színészi képességekkel volt megáldva.
Kuki: Szerintem csak helyettest kerestek Balázs után - aki nem tudom miért távozott. Nem jött be, minden ment vissza a Jáksós időkbe, csak már uncsibb volt. Itt már le is álltam a nézéssel épp elég fájdalom volt, ha néha eltrafáltam adott időben az adott csatornát és belelestem. Azért akadt pár jó.
MC DC: Oké, nem akarom elirigyelni tőle. Szép dolog amit elért, de ennyi és nem több. Csak ezért nem kell berakni műsorba, hogy elreppelje mi jön majd 1 perc múlva, mert az fájdalmas mint anno Pain szexvajonmiii száma. Vélhetően a ma esti Mari Zsuzsis volt a legalja, amit ebben a műfajban el lehet érni. Ugyanis már bentvoltak a kamerások leleplezni, amikor még fel sem fogta, hogy kéne viselkednie mert "meghalt" egy ember. Alapszabályt szegtek meg a műsor szerkesztői: segghülyét nem próbálunk meg megszívatni, mert neki minden perc egyforma.

Epilógus

Habár leginkább csak háttérzajként funkcionál a tv, azért mégis éles fájdalmat okoznak a régebben nézhető műsorok "Reggeli" és "Mónika Show" szintjére való lealacsonyításával. Azt eddig is tudtam, hogy a nyomtatott sajtó haldoklik a médiumok közül, de bizonyossá vált, hogy a kereskedelmi televíziózás is. Látom is a távoli jövőt, ahol fáradtan melóból hazaesve kicsiny családom mellé kuporodok és vagy vicces YouTube videókon nézzük az épp aktuális Showder Klubbot, vagy kikölcsönzünk egy online videotékából egy letöltésre egy jó filmet, netalántán on-demand megnézek a mobilomon egy meccset. Mert hogy tévé előfizetés sanszos, hogy nem lesz.
 

Címkék: kritika  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr101888257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása