2010.04.13. 16:51| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Amikor az elemző agya fényt kap, a dolgok pedig a kvantumfizika mélységes bugyrába ragadják, akkor bizony ilyen szórakoztató elemzés is születhet egy ennyire elcseszett időjárású napon! :)

Csak erős idegzetűeknek!

EUR/HUF (264,50 - 265,70): Kedd van, tizenharmadika. Baljós együttállásnak tűnik, egyrészt a tizenhárom miatt, másrészt mert még mindig csak kedd van, a hétvége csak egy távoli oázisnak tűnik a horizonton, az is simán megtörténhet, hogy csak délibáb, már amennyiben van értelme délibábról beszélni ebben a kellemesen szürke, tapicskolós, áztatós esőben és oázisról beszélni a mérsékelt égövön. Hogy a devizapiac, és elsősorban a forint tegnapi szánalmas vánszorgását még inkább kontrasztossá tegye, az ember kora reggel belebotlik olyan cikkekbe, melyben például Nikodem Poplawski boncolgatja a kérdést, hogy mi is van akkor, ha az univerzumunk valójában nem is egy ősrobbanás eredménye, hanem egy fekete lyuk ellentétje, egy fehér lyuk kialakulása következtében létezik, és ezért írhatjuk most ide ezeket a remek kis mondatokat. Végülis Einstein nem mondta egy szóval sem, hogy az idő csak egy irányba terjedhet, így létezhet fehér lyuk. Mindenesetre az a tény, hogy a gömbszimmetrikus eloszlású por gravitációs kollapszusának további tanulmányozása, és azon elképzelés boncolgatása, miszerint az univerzum egy Einstein-Rosen fekete lyuk belsejéből születhetett, nem csupán az ősrobbanással kapcsolatos kérdések megoldásában segíthet, de rávilágít arra is, mennyire szánalmas dolog egész nap egy monitort bámulni, rajta néhány árfolyammal és grafikonnal, és megpróbálni okosságok felsorakoztatásával leírni a "miért erősödött a forint délelőtt tízig tegnap és miért nem mozdult utána" eseményhorizont magyarázatát és a mai napra várható kimeneteinek eloszlását a vártnál magasabb, 5,9%-os márciusi inflációs adat hatásának figyelembe vételével. Miközben például lehetnénk elméleti fizikusok is. De ha már így alakult, hogy nem azok lettünk, se pilóták a Bahamákon, akkor maradjunk annyiban, hogy az euró-forint inercia rendszeren belül nem számítunk olyan erőhatásra, mely érdemben ki tudná mozdítani az árfolyamot a 265-ös egyensúlyi pontból, de persze csak akkor, ha elfogadjuk, hogy négydimenziós téridőben minden elektromágneses sugárzás - függetlenül attól, hogy a fotonjainak mekkora az energiája - ugyanakkor sebességgel terjed vákuumban.

Forrás: portfolio.hu

 

Címkék: agymenés  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr91917171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása