2008.10.23. 14:45| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Alant már megemlítettem a mai nappal kapcsolatosakat... szóval egy ilyen szép napon a dolgos ember a korán kelés helyett jóóól kinyitja az álomporos zsákot, s már csak azért is, kisgyermeki dacból sem kel fel 12 óra alvás előtt. Így is történt, és amikor kidugtam az orrom a hajnali délután 1 órás levegőre, láttam, hogy mégsem lesz olyan kis nyugodalmas ez a nap, mint azt terveztem. De legalább fáradt nem vagyok... szükség lesz az erőre.

Mert ez az időszaka az évnek, amikor megnyílik a pokol kapuja, és csak úgy özönlenek be rajta az elvetemült pálinkafőzők, tradícionális kolbásztöltők, kegyetlen sarcokkal dolgozó vendéglátósok, borászok, sörfőzők... Kolbászfesztivált üvöltve vérben forgó szemeik kíséretében... és mind Békéscsabára!

És nincs mese, ilyenkor aki él és mozog, abban megmozdul valami, hogy minimum csak egy sörre ki kéne menni, meglesni mi folyik odakint. Hát folyni folyik... az fix! Másoknak (nekem) meg például kötelessége is. Egyrészt rendszeresen jönnek a szlovákiai ismerősök, akik aztán nem fogják vissza magukat, és olyan erőbedobással, mindent pár napra elfelejtve szórakoznak, hogy azt még a magyar szívem is megirigyli... és oda kell a tolmács is, mert apám nyelvtudási korlátjai, illetve a hozzá tartozó gátak, csak megfelelő mennyiségű alkohol után bomlanak le. És pont ilyen mértékben fogy el mellette az ügyeletes tolmács haverja... így azt mondhatjuk hogy a teremben idegennyelven kommunikáló emberek létszáma állandó! :D

Kihelyezett tudósítónk idén arra próbálkozik, hogy tűzközelből kövesse nyomon e fesztivál eseményeit (mindaddig, amíg ő maga önkényesen nem kapitulál és helyezi át magát bárhova máshova, csak el onnan). Elsősorban vélhetőleg sofőrként szivárog majd be a feneketlen májrombolás kénköves bugyraiba, így biztonságosan figyelheti a körülötte történő kis és nagy hétköznapi csodákat. Ez persze nagy bátorságra vall, hisz józanul sok részeget eltűrni... az kihívás. Jól is érezni magad? Szinte lehetetlen.

Másrészt így jár, akinek a nevezett csapatai elhoznak két év alatt egy 2. illetve egy 1. helyet. Idén 420 csapat indul...

Essünk neki! Rostélyt le, harcra fel! .... Po slovenskŷ?

Nesztek logó is:

Címkék: feszt  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr17728145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása