2009.07.13. 13:49| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Manapság két dolgot hallani. Na jó, inkább hármat.

1. Minden és mindenki csődbe megy.

2. A politikusoknak meg jó.

3. Mindent megvesznek az arabok.

 

 

Most leginkább erről az utolsóról egy picit, olyan félkomoly-félkomolytalan távirati jelleggel. Mert anno ugye mondták azt egy klasszikusban hogy: "Az oroszok már a spájzban vannak." Nyugodt szívvel mondhatjuk most is, csak már a seggükben, ha nem egy orrhosszal előttük vannak az arabok is.

Kicsit az emberenek olyan érzete van, mint amikor a hiénák gyülekeznek a dögkeselyűkkel a haldokló tetemek körül. Félreértés ne essék, ez itt most nem etnikai gyűlölködés akar lenni. Csak olyan groteszk azt látni, hogy minden hanyatlik, romokban, multik és kicsik ezrei dőlnek be, s betoppan a "megmentő" szerepben a kékszemű szőke herceg , - arab fejfedőben - s a pénzeszsákot lobogtatva megóvja a sanyarú sorstól a céget. [Magyarul: szarért hugyért megveszi] Persze csak amiben üzletet lát, mert ők sem ostobák. Sőt. Ki ne fektetne be valamibe, amit valós értéke tizedéért megkaphat? Segítek: csak az, akinek nincs rá pénze!

Nekik pedig van. Hiába, szerencsés földrajzi adottságok. Igazából irígy vagyok rájuk, illetve uralkodóik előrelátő gondolkodásmódjára. Valahol olvastam egy írást, ami azt pedzegette, hogy az arab országok népei 50 éve csak sátorban lakó nomádok voltak, és ha kifut az olajkészletük ismét azokká válnak majd. Bizonyára egy amerikai írta, és bizonyára így is lenne, ha úgy gondolkoznának, mint itthon a mi 4éves mandátumokkal rendelkező politikai garnitúránk. Csak hogy nem. Ők is tudják, hogy az ami alattuk van, az bizony hatalmas szerencse, a világ is rá van kényszerülve erre a nyersanyagra, ami viszont véges. S szépen tudatosan abból a (nem kevés) pénzből felépítik a jövőt. Luxusturizmus, mesterséges szigetek, fejlesztés, fejlsztés, fejlesztés, pénzügyi központ, külföldi tulajdonszerzés.

 

Jókor, jó helyen, jó pénzért ... ez lehetne a jelenkor 3J-modellje.

Címkék: komoly  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr841243470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása