2009.12.04. 18:56| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Az egyik legszebb dolog, ha az ember még jobban megismer más népeket. A legszebb viszont, ha megtud valami nem ismertet a sajátjáról. Hát ma is tanultam valamit. Ezúttal a gasztronómiához köthetően.

"Ideális esetben nyújtódeszka és sodrófa (nyújtófa) a szükséges eszközök, de ha nincsenek, lehetünk kreatívak. Nyújtódeszka helyett jó bármilyen asztalfelület, sodrófát pedig lehet helyettesíteni egy tisztára mosott (üres) borosüveggel."

A mai nap tanulsága tehát: Ha minden magyar konyha nem is tartalmaz sodrófát, üres borosüveget azt biztos! :D

És ez azt kell mondjam, számomra hihető! :P

Egy ajánlatot is tennék a jövő szakácskönyv íróinak. Módosítsuk a recept előtti szükséges hozzávalók ismertetését az alábbihoz hasonlóan. "... a tészta nyújtásához vegyük elő a nyújtódeszkát és a sodrófát. Amennyiben nincs sodrófa otthon, vegyünk elő egy üveg bort. Igyuk ki! (Előtte érdemes a késsel való dolgokat elvégezni.) Az üres boros üveget alaposan mossuk meg és nyújtsuk el a tésztát. Ha esetlegesen bebasztunk, hagyjuk a sütést a picsába!"

Címkék: agymenés  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr531574324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása