Az egyik legszebb dolog, ha az ember még jobban megismer más népeket. A legszebb viszont, ha megtud valami nem ismertet a sajátjáról. Hát ma is tanultam valamit. Ezúttal a gasztronómiához köthetően.
"Ideális esetben nyújtódeszka és sodrófa (nyújtófa) a szükséges eszközök, de ha nincsenek, lehetünk kreatívak. Nyújtódeszka helyett jó bármilyen asztalfelület, sodrófát pedig lehet helyettesíteni egy tisztára mosott (üres) borosüveggel."
A mai nap tanulsága tehát: Ha minden magyar konyha nem is tartalmaz sodrófát, üres borosüveget azt biztos! :D
És ez azt kell mondjam, számomra hihető! :P
Egy ajánlatot is tennék a jövő szakácskönyv íróinak. Módosítsuk a recept előtti szükséges hozzávalók ismertetését az alábbihoz hasonlóan. "... a tészta nyújtásához vegyük elő a nyújtódeszkát és a sodrófát. Amennyiben nincs sodrófa otthon, vegyünk elő egy üveg bort. Igyuk ki! (Előtte érdemes a késsel való dolgokat elvégezni.) Az üres boros üveget alaposan mossuk meg és nyújtsuk el a tésztát. Ha esetlegesen bebasztunk, hagyjuk a sütést a picsába!"