2009.12.22. 09:32| Szerző : Ricsman - HóStrucc

Azaz m1, m2. Innen jön az újabb sírás hangosan. Az egyszeri állampolgárnak ambivalens érzései támadhatnak elsőre, persze aztán mégsem. Lássuk miről is van szó tömören, mondjuk pro és kontra: 

Pro:

- kicsiny hazánk közszolgálati tévéje
- sok-sok ember munkahelye
- bizonyos műsorokért kár lenne (ez nem az Önök kérték!)

Kontra: 

- 1, megérett a meggy
- 2, csipkebokor vessző
- 3, te leszel a párom

Azért is áltam meg 3-nál, mert egyébként kismillió indokot lehetne még a kontra oldalra állítani, de az 1 perc alatt talált 3 linkelt cikk így is elég információt biztosít annak eldöntésére merre hajoljon az a hüvelykujj. Kérdéses-e valaminek a létjogosultsága ma, 2010 küszöbén ahol ilyen hasonlatok helytállóak: "Az MTV műsorait sokan készítik, kevesen nézik, de legalább rengeteg pénzt költenek." Tipikusan az irónia dobogójának csúcsára tolakodik a előbbi mondat a "drága, de legalább szar" és a "rövid a pöcsöm, de legalább jó vékony!" mellé. A verseny erős. 

Viszont ez most ugye véresen komoly. Annyira, hogy ma erre kellett felröhögnöm felkapnom a fejem: "Az MTV-sek sztrájkbizottsága arra kéri a miniszterelnököt, hogy a közszolgálati televízió céltámogatásáért cserébe ne kelljen kétszáz embert elbocsátani. Szeretnék azt is, ha nem feleznék meg az étkezési jegyek értékét. Egyébként akár sztrájkolni is hajlandóak." Hát hogyne. Mi ez kérem, Disneyland? Mert akkor már legyen ingyen a Goofy-val fotózkodás, a hullámvasút, meg a popcorn is. Az unatkozó felnőtteknek meg legalább a sör.

Remélem látszik, hogy bármennyire próbálkozom, nem sikerül elég komollyá tennem a témát. Igen, egyértelműen a kontra oldalhoz csapódom, ugyanis mivel közszolgálati tévé, nagyon nagyon elment velük a ló. Megszoktuk a rendszeresen semmiért cserébe kapott milliárdokat, költségek az egekben, eredmény (nézettség) nullla. Jelentem alásan - ha a vezetésnek még nem tűnt volna fel - ez már nem a kilencvenes évek televíziózása! Havi párezer forintokért olyan programcsomagokat árulnak amiben az ember kénye kedve szerint válaszhat bármit!  A spektrum mára ténylegesen olyannyira széles, hogy ha akarom:

  • egy madagaszkári ismeretlen emlős 222 napos vemhességét követem végig,
  • épp új kertibútort tanulok meg csinálni kiszáradt spagetti tésztából és konzervdobozokból,
  • netalántán a világegyetem következő 5 milliárd évét 1,5 órában megnézhetem meg
  • meghallgathatom az utóbbi 50 év zenei évtizedéből bármelyiket
  • tanulhatok mesterséfektől mesterkonyhát
  • pornó is van naná...

     

Megkérdem újra: van-e létjogosultsága ma bárminek, ami gazdaságilag működik, de rosszul?! És akkor még hőbörögnek, hogy feltételekhez van kötve az állambácsitól (tőlünk állampolgároktól!) kapott segítségnyújtás. Bőven elég látni (és benyelni), mennyi megy el a MÁV - BKV szerelmespárra évről évre. Értem én, közlekedni azt muszáj, de ha szar az adás, én bizony átkapcsolok.

Csókolom, ha az mtv fulldoklik a saját maga által készített dagonyában, akkor szeretném kérni, hogy az én pénzemből ugyan ne mentsék meg. Az én 100 forintjaimat inkább tessék egy autópályába fektetni, ami valahára elérhetne az ország méltatlanul mellőzött dél-keleti régiójába is! Mert többen laknak erre, mint ahányan néha a két csatornát összesen nézik, hogy csak egyet említsek...

 

Címkék: kritika komoly  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsman.blog.hu/api/trackback/id/tr631615170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása